Waar wij in Europa op wintersportvakantie gaan in de winter, kan dat in de Oceanië juist in de zomerperiode. Dat is natuurlijk al bijzonder, wintersporten in de maanden juni, juli, augustus en zelfs in september. Er zijn meerdere gezellige en vooral mooie wintersportgebieden in de landen Australië en Nieuw-Zeeland.

Hoewel de prijzen van de skipassen relatief hoog zijn in deze unieke skigebieden, heeft het wel ontzettend veel voordelen. De gebieden zijn redelijk klein, maar de wachttijden zijn dan weer zeer kort en soms helemaal niet van toepassing. De wintersporters met een wat hoger budget kiezen voor Australië, terwijl de echte waaghals het liefst naar Nieuw-Zeeland afreist.

Moderne skigebieden in Oceanië

De afgelopen tijd is er in Australië en Nieuw-Zeeland veel geïnvesteerd in de faciliteiten en dat is duidelijk te merken voor elke vakantieganger. De moderne skiliften en de geweldige funparken maken Oceanië tot een geweldige wintersportbestemming. Het is ook mogelijk om een wintersportvakantie in Oceanië te combineren met een rondreis door het land, dat is echt een aanrader!

Meer informatie:

Wintersport in Australië
Wintersport in Nieuw-Zeeland