Ga jij binnenkort op een wintersportvakantie naar Andorra? Dan is Ordino een geweldige bestemming. Dit skigebied bestaat uit twee skidorpen: Arcalis en Ordino. Het is puur genieten in dit skigebied, dat verschillende traditionele huizen kent en een pittoresk straatbeeld. Ordino is een relatief klein dorp, maar het kent wel echte schoonheid. Ordino is dan ook zeer populair onder gezinnen met kinderen, mede vanwege de gemakkelijke pistes. Een groot voordeel van een wintersportvakantie in Ordino, dat is het belastingvrij winkelen.

Pistes in Ordino

In Ordino kan er gebruik worden gemaakt van ongeveer 25 kilometers aan pistes, waarvan het grootste gedeelte is bedoeld voor de beginnende of licht gevorderde wintersporter. De sneeuwconditie is het grootste gedeelte van de tijd in goede toestand. Vanwege de goede sneeuwconditie is het ook een aanrader om off-piste te gaan in Ordino. Het is ook mogelijk om de après-ski in te gaan na een lange dag skiën, het gaat er in Ordino gemoedelijk aan toe.

Skischolen in Ordino

Elk skigebied in Andorra beschikt over een skischool, zo ook de skibestemming Ordino. Er zijn in dit dorp zelfs twee skischolen waar jij terecht kan. Het is mogelijk om een groepsles te boeken vanaf veertig euro, privélessen zijn een stuk prijziger met honderdzestig euro per dag. Het is goedkoper om meerdere lessen in één keer te nemen, bijvoorbeeld drie lessen voor 113 euro.

Activiteiten in Ordino

Wandelaars kunnen prima terecht in het mooie Ordino, waar onder andere een sneeuwschoenwandeling gemaakt kan worden. Wil je helemaal tot rust komen, dan raden wij het wereldbekende wellnesscentrum Caldea aan. Daarnaast is het altijd leuk om lekker te shoppen, aangezien dat in Andorra belastingvrij kan.

Pluspunten

In de vakantieperiodes kan het aardig druk worden in Ordino, daarom is het raadzaam om buiten deze periodes te reizen. Het zal dan erg rustig zijn en dat is natuurlijk wel zo fijn. Daarnaast kent dit skigebied sneeuwzekerheid, dit komt vanwege de hoge ligging. Qua pistes is de variatie groot, zo kan zowel de beginnende als ervaren wintersporter hier prima uit de voeten.

Après-ski

Na een dagje wintersporten kan je in Ordino goed terecht voor de après-ski. Vanzelfsprekend is de après-ski in Andorra een stuk kalmer als in Oostenrijk, maar zeker niet minder leuk. Bezoek één van de zes verschillende cafés of duik een pub in.

ordino

Sneeuwhoogte / Weerbericht