Bulgarije is een wintersportland dat nog altijd groeiende is en toeneemt in populariteit. Dit komt onder andere door de lage prijzen, zo’n beetje alles is hier goedkoper. Het skidorp Pamporovo beschikt over een kleinschalig skigebied, wat voornamelijk in trek is bij gezinnen met kinderen en beginnende wintersporters. Het gebied beschikt over 29 kilometer aan skipistes en dertien skiliften.

Weinig geld = Minder voorzieningen

Pamporovo kent genoeg voorzieningen voor beginnende skiërs, maar het is zeker niet te vergelijken met de Alpen. Pamporovo beschikt over sneeuwkanonnen, skischolen en een halfpipe. Maar een voordeel is de lage prijzen, je kan hier voor weinig geld al een heel wintersportpakket boeken.

Skipistes in Pamporovo

Pamporovo beschikt over achttien kilometer aan blauwe skipistes, zeven kilometer aan rode skipistes en vier kilometer aan zwarte skipistes. Er kan gebruik worden gemaakt van zeven stoeltjesliften en zes sleepliften. Skipassen zijn verkrijgbaar vanaf 28 euro voor volwassenen en 17 euro voor kinderen.

Faciliteiten

Voor een laag bedrag kan jij al genieten van een heerlijke wintersportvakantie in Pamporovo. Maar je moet het gebied zeker niet vergelijken met de bekendere skioorden in Oostenrijk en Zwitserland. Wel zal jij de beschikking hebben over professionele skischolen, goede pistes en zelfs faciliteiten voor freestylers.

Sneeuwhoogte / Weerbericht