In de Amerikaanse staat Utah is het prachtige skigebied Park City gevestigd. In deze stad zijn drie verschillende skioorden te vinden, dat zijn The Canyons, Park City en het bekendere Deer Valley. Park City was ten tijde van de Olympische Winterspelen in 2002 één van de locaties waar skiwedstrijden werden gehouden. Dit heeft voor grote bekendheid gezorgd in het binnen en buitenland.

Dit skigebied ligt op ongeveer dertig minuten afstand van de grote stad Salt Lake City. Met behulp van de Jupilerlift kan er een maximale hoogte van drieduizend meter worden bereikt. Wat vooral zal opvallen tijdens een vakantie in Park City, is dat de authenticiteit is behouden en jij daardoor kan blijven genieten van de oude charmes.

Overige activiteiten

De wintersporters kunnen ook een dagje iets compleet anders gaan doen. Het is mogelijk om te gaan shoppen, een kunstgalerie te bezoeken of een tour te maken op een sneeuwscooter. Een uitstapje naar Salt Lake City mag ook zeker niet ontbreken.

Pistes in Park City

Het skigebied Park City beschikt over ruim zestig kilometer aan blauwe pistes, 115 kilometer aan rode pistes en 113 kilometer aan zwarte pistes. Het skiseizoen gaat halverwege november van start en duurt tot begin april.

Sneeuwhoogte / Weerbericht