Hoewel er in de Alpen meer uitdaging te vinden is voor de wintersporter, kan er echter ook geweldig gesport worden in Polen. Een wintersport vakantie in Polen heeft alles in huis voor een geweldige tijd. Ga heerlijk skiën, langlaufen of snowboarden in één van de Poolse skigebieden. De wintersporters kiezen steeds vaker voor een vakantie in dit Oost-Europese land. De ontwikkeling is groot, de faciliteiten worden beter en de prijzen blijven goedkoop.

Voordelig Polen

Wintersport in Polen is op vele vlakken interessant, bijvoorbeeld de kleinschaligheid. Er zal nooit lang in de rij gestaan hoeven worden, waardoor jij meer skiplezier kan beleven. De prijzen van de skipassen zijn goedkoop in verhouding met de andere Europese skilanden. De minimale hoogte in Polen ligt op 700 meter, de maximale hoogte ligt op 1300 meter. Voor het grootste gedeelte is er in Polen sneeuwzekerheid en is de conditie van de sneeuw optimaal.

Familievakantie naar de Poolse skigebieden

De skigebieden in Polen zijn een stuk minder uitdagend als die in Oostenrijk of Zwitserland. Dit is een voordeel voor de beginnende wintersporter en zeker aan voor gezinnen met kinderen. Hoewel de uitdaging wat lager zal zijn, geldt dat ook voor de prijzen. Polen is één van de goedkoopste skilanden van Europa, terwijl er wel nog altijd veel geïnvesteerd wordt in de kwaliteit van de skigebieden. Er zijn diverse skischolen in de Poolse skigebieden te vinden, waar voor kleine prijsjes al meerdere lessen geboekt kunnen worden.

Reizen naar Polen

Polen is te bereiken met de auto, zo ligt het skigebied Zakopane op ongeveer dertienhonderd kilometer van Utrecht. Het skigebied van Karpacz is nog dichterbij, dat is slechts negenhonderd kilometer rijden. Wil jij sneller aankomen op de skibestemming, vlieg dan vanaf Schiphol of Eindhoven naar Krakau. De prijzen van de vliegtickets naar Polen kunnen voor zeer lage bedragen geboekt worden bij verschillende prijsvechters.

polen

Wintersportbestemmingen in Polen:

Białka Tatrzańska
Stronie Slaskie
Szymoszkowa
Karpacz
Zakopane