Portillo is één van de bekende skigebieden van Zuid-Amerika, het gebied ligt in het prachtige Chili. Portillo is één van de oudste bestemmingen voor wintersporten van het continent. De maximale hoogte ligt op 2880 meter, er kan vanzelfsprekend gebruik worden gemaakt van skiliften. In 1949 opende de eerste liften in Portillo, maar het gebied is sindsdien enorm gegroeid.

Tegenwoordig beschikt Portillo over 45 kilometers aan pistes en veertien liften. In Europa zijn wij het gewend dat een skidorp over een bruisend skidorp beschikt, dat is in Portillo niet het geval. In het skidorp is enkel en alleen een hotel te vinden, maar ook dat heeft zo zijn voordeel. Het is in de meeste gevallen erg rustig in dit skigebied, waardoor er nooit lang in de rij gestaan hoeft te worden voor de lift.

Professionele skiërs

Portillo is zowel voor de beginnende als de ervaren skiër geschikt, er komen zelfs veel professionele skiërs naar dit wintersportgebied toe. Dat komt door de korte wachttijden, de rust en de zomerse temperaturen. In 1966 werd in Portillo, het wereldkampioenschap alpineskiën georganiseerd.

portillo