Prutz is één van de populairdere en kleinschaligere skidorpen in Oostenrijk. Deze skidorpje ligt op een hoogte van ruim achthonderd meter en is te vinden in het gebied Oberinntal. Prutz kent een ouderwets karakter, wat duidelijk zichtbaar is aan de pittoreske huizen en historische gebouwen. Een groot gedeelte van Prutz ging ten onder aan een grote band begin 1900, maar dat deel is opnieuw opgebouwd en ademt ook nog altijd een historische karakter uit.

Prutz kent twee nabijgelegen skigebieden, welke geheel gratis met een skibus bereikt kunnen worden. Dat zijn de bekende gebieden Fendels en het indrukwekkende Kaunertaler Gletscher. Prutz is geschikt voor alle soorten wintersporten, waaronder ook rodelen en langlaufen. Prutz is een goede wintersportbestemming voor zowel jong als oud.

Skipistes in Prutz

Prutz beschikt over 28 kilometer aan blauwe skipistes, zestien kilometer aan rode skipistes en acht kilometer aan zwarte skipistes. Er staan tien sleepliften, drie stoeltjesliften en twee gondels klaar voor de wintersporters in Prutz.

Skischolen in Prutz

Het skidorp Prutz is één van de kleinste in Oostenrijk, maar zeker niet minder gezellig. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van alle benodigde faciliteiten, waaronder een skischool. De school Sport Monz biedt een ruime keuze aan lessen aan, waaronder groepslessen en privélessen. De prijzen beginnen vanaf 51 euro, terwijl een gehele dag privébegeleiding beschikbaar is vanaf 186 euro per persoon.

Après-ski

In Prutz kan er genoten worden van de altijd gezellige apres-ski, bezoek hiervoor één van de pubs of cafés. Met name de H20 Loung en Café Dangl zijn erg in trek bij de Nederlandse toeristen. Er zijn ook tientallen verschillende restaurants in Prutz te vinden, waaronder enkele pizzeria’s.

Sneeuwhoogte / Weerbericht