Ga jij met binnenkort met het gezin een wintersportvakantie maken? Dan raden wij het skidorp Riederalp als eindbestemming aan. Dit skidorp ligt in een populair Zwitsers skigebied, waar ook andere dorpen te vinden zijn als Bettmeralp en Fiesch. Net zoals bij de andere dorpen is Riederalp een autovrij dorp. In Riederalp zijn meer dan genoeg moderne faciliteiten te vinden en diverse luxe hotels. De beginners kunnen een skiles volgen bij één van de skischolen.

Riederalp is een uniek skidorp, mede vanwege de Aletsch Gletsjer. Deze wereldberoemde gletsjer is te vinden nabij dit dorp en zeker een bezoekje waard. Riederalp kent een maximale hoogte van 1925 meter en beschikt over ruim honderd kilometer aan skipistes.

Skischool in Riederalp

Het skigebied Riederalp beschikt over één skischool, waar elk seizoen rond de vijftig instructeurs voor de leerlingen klaarstaan. Daarnaast kent deze school een mooie en uitgestrekte oefenweide. Een skicursus van vijf dagen is beschikbaar vanaf 150 euro, terwijl snowboarders dertig euro minder betalen. Langlaufcursussen zijn een stuk goedkoper in dit gebied, ook een leuke bezigheid.

Après-ski

De vakantieganger moet ook even stoom afblazen en dat kan prima in Riederalp. Bezoek één van de drie bars, cafés, pubs of de lokale discotheek. Een hapje eten kan goed bij één van de 24 restaurants in dit skidorp.

Skipistes in Riederalp

De wintersporters in Riederalp kunnen gebruik maken van 42 kilometer aan blauwe skipistes, 50 kilometer aan rode skipistes en 12 kilometer aan zwarte skipistes. Er staan veertien sleepliften, negen stoeltjesliften en tien gondels klaar voor de bezoekers.

Sneeuwhoogte / Weerbericht