Ga dit jaar voor iets totaal anders en kies voor een wintersport vakantie naar het prachtige Finland. Wij raden een vakantie in het indrukwekkende Ruka aan, een gebied in het Noorden van het land. Ruka kent 24 kilometer aan pistes, voor zowel de skiër als de snowboarder. Daarnaast kunnen de wintersporters ook nog eens gebruik maken van achttien skiliften. De minimale hoogte in Ruka ligt op 291 meter, de maximale hoogte ligt op 492 meter.

Skischolen in Ruka

In Ruka kunnen de bezoekers les volgen bij een enkele skischool, zowel beginners als ervaren wintersporters kunnen hier werken aan hun techniek en vaardigheden. Het is alleen niet mogelijk om deel te nemen aan een groepsles, er worden hier alleen privécursussen aangeboden. Voor een privécursus van vijftig minuten betaal je al snel ruim veertig euro, volg je de prijs met twee personen dan is het slechts dertig euro per persoon.

Après-ski

Voor de feestbeesten zijn er voldoende faciliteiten te vinden in Ruka, zoals zeven cafés en een discotheek. Maar de meeste bezoekers houden het bij een gezellig diner in één van de dertig restaurants.

Pistes in Ruka

Wanneer jij gaat wintersporten in Ruka, dan zal direct opvallen dat de pistes goed onderverdeeld zijn. Zo kan er gebruik worden gemaakt van vijftien kilometer aan blauwe pistes, zes kilometers aan rode pistes en drie kilometer aan zwarte piste. Volwassen betalen 39 euro voor een skipas, jongeren 33 euro en de kinderen 24 euro.

finland1

Sneeuwhoogte / Weerbericht