Rusland kent een totaal van rond de 370 kilometer aan pistes, deze pisten staan allemaal geregistreerd. De maximale hoogte van de skigebieden in het land ligt op 3840 meter. De wintersporters kunnen in Rusland, gebruik maken van 261 skiliften. Het maximale hoogteverschil in Rusland ligt op 1693 meter, het gaat dan om één skigebied.

Het maximale aantal kilometers in één skigebied is 72 kilometer. Het maximale aantal skiliften in één skigebied is twintig. De prijzen van de skipassen lopen erg uitéén, van 7,63 euro tot maximaal 33,90 euro per skipas.

Skigebieden in Rusland

De meeste skigebieden in Rusland liggen in Oeral (22 skigebieden), nabij Kaukasus zijn er zestien skigebieden te vinden.

Nieuwe skigebieden in Rusland

Rusland heeft een groots tien jaren plan opgesteld omtrent de wintersporttoerisme. Het land stopt miljoen euro’s in een nieuw project, waarbij er voor ruim achthonderd kilometer aan nieuwe skipistes worden aangelegd. Deze pistes moeten worden onderverdeeld in vijf nieuwe wintersportgebieden. Deze plannen hebben als doel om te kunnen concurreren met landen als Oostenrijk en Zwitserland.

Skiën in Sotsji

Iedereen kan zich nog wel de Olympische Winterspelen in Sotsji herinneren. Jij kan jezelf nu ook voor even wanen als een Olympische topsporter en gebruik maken van dezelfde pistes. Eind maart openen de pistes van Sotsji voor de wintersporters. Dagpassen zijn verkrijgbaar vanaf dertig euro!

russia

Wintersportbestemmingen in Rusland:

Alpika Service
Rosa Khutor