Nabij het luxe en dure Gstaad is het rustigere skidorp Saanen te vinden. Het is een populaire vakantiebestemming onder gezinnen met kinderen en natuurliefhebbers. De prijzen zijn een stuk lager dan in andere dorpen in de omgeving, maar er kan wel van dezelfde skigebieden gebruik worden gemaakt.

Saanen beschikt over faciliteiten voor skiërs, snowboarders, wandelaars en natuurlijk ook langlaufers. De kinderen kunnen skilessen volgen bij een speciale kinderskischool, maar ook volwassenen kunnen hier een lesje meepakken.

Skischool in Saanen

Het Zwitserse skidorp Saanen kent één skischool, welke voornamelijk gericht is op de kinderen en jongeren. Als volwassenen is het alleen mogelijk om privélessen te boeken. Deze skischool beschikt over een oefenweide. Voor een cursus op de ski’s of het snowboard kost 170 euro, maar dan krijg jij wel vijf dagen lang les.

Après-ski

Saanen is niet een typisch uitgaansdorp, aangezien er slechts twee barretjes, drie cafés en een wijnbar is te vinden. Wel kan je heerlijk uit eten in één van de vijf restaurants.

Skipistes in Saanen

Saanen beschikt over 128 kilometer aan blauwe skipistes, 59 kilometer aan rode skipistes en 33 kilometer aan zwarte skipistes. De wintersporters kunnen gebruik maken van 22 sleepliften, 17 stoeltjesliften en 14 gondels in Saanen.

Sneeuwhoogte / Weerbericht