Het grote skioord Saint-Luc kan jij als wintersporter eens goed in de watten worden gelegd. Dit Zwitserse dorp werd in 1859 totaal verwoest een grootschalige brand, maar daar is nu helemaal niks meer van te merken. Alle nieuwe stenen huizen zorgen toch nog over een charmante aanblik.

Vanuit Saint-Luc is het met een kabeltrein mogelijk om naar Tignousa te reizen. Maar skieen kan ook prima in het mooie Chandolin, waar veel kilometers aan rode pistes op de sporters wachten. Het is een centraal gelegen wintersportbestemming, waardoor je veel leuke uitstapjes kan maken. Vanaf Utrecht is het een rit van 996 kilometer naar Saint-Luc.

Skischool in Saint-Luc

Het populaire skigebied Saint-Luc beschikt over één skischool, waar rond de vijftien leraren dagelijks actief zijn. Het is zelfs mogelijk om les te volgen bij een Nederlandse instructeur. Voor vijf dagen les op de ski’s betaal je rond de 120 euro, terwijl er voor les in snowboarden 160 euro betaald moet worden.

Kinderopvang

Dit dorp kent ook een kinderopvang en een skikinderopvang. Kinderen vanaf één jaar kunnen hier terecht voor een bedrag van 46 euro per dag.

Après-ski

Saint-Luc is een bescheiden skibestemming, de feestgangers kunnen beter op zoek gaan naar een ander skidorp. Deze bestemming beschikt over zeven pubs, twee cafés en een barretje. Genieten van een diner kan bij één van de negen restaurants.

Skipistes in Saint-Luc

Saint-Luc beschikt over zestig kilometer aan blauwe skipistes, 112 kilometer aan rode skipistes en ruim veertig kilometer aan zwarte skipistes. Er staan 31 sleepliften, zeven stoeltjesliften, drie gondels, een tandradbaan en een kinderlift in het skigebied van Saint-Luc.

Sneeuwhoogte / Weerbericht