Als jij denkt aan een wintersportvakantie in Noord-Europa, dan moet je zeker eens een vakantie naar Sälen overwegen. Dit skidorp beschikt namelijk over vijf verschillende skigebieden, er kan daardoor gebruik gemaakt worden van ruim honderd pistes. Daarnaast kent Sälen een prachtige natuurrijke omgeving, waar je werkelijk waar versteld van zult staan.

Lindvallen

Een wintersportvakantie met de kinderen is ook goed mogelijk in Sälen, hiervoor is het skigebied Lindvallen meer dan geschikt. Hier is onder andere een groot kinderskigebied te vinden, maar ook een leuk sneeuwpark voor de beginners. Er kan hier overigens ook gezwommen worden in het heerlijke subtropisch zwembad.

Högfjallet

Beginnende wintersporters raden wij een bezoek aan Högfjallet aan. Dit skigebied bestaat voornamelijk uit groene en blauwe skipistes, ook een aanrader voor gezinnen met kinderen. Er zijn hier ook skischolen te vinden, waar jij ten alle tijden lessen kan volgen in skiën of snowboarden.

Pistes in Sälen

Het skigebied van Sälen is erg ruim, waardoor er in totaal 126 kilometer aan pistes klaarligt. Er ligt voor tien kilometer aan groene pistes, zestien kilometer aan blauwe pistes, dertig kilometer aan rode pistes en zestig kilometer aan zwarte pistes. Daarnaast heeft de wintersporter de beschikking over acht stoeltjesliften en 78 sleepliften.

Sneeuwhoogte / Weerbericht