Wanneer de wintermaanden voor de deur staan, dan boeken veel Nederlanders een wintersport vakantie. De meeste vakantiegangers kiezen voor gebieden zoals de Ardennen of misschien wel Winterberg. Maar je kan ook voor iets totaal anders kiezen, Schotland is bijvoorbeeld een zeer unieke en bijzondere wintersportbestemming.

Voor een klein bedrag kan jij al in het vliegtuig stappen naar Schotland, waar meer dan genoeg fantastische wintersport faciliteiten op de sporters staat te wachten. Kies een keertje voor een unieke wintersportbestemming en ga naar het indrukwekkende Schotland. Schotland kent vijf prachtige wintersportgebieden, zoals Caimgorm, Glenshee en Nevis Range.

Nevis Range

Een populair skigebied is de Nevis Range, dit is tevens de hoogste berg van het land. Dit skigebied beschikt over 24 verschillende afdaling voor elk niveau. Er kunnen in Nevis Range ook twee speciale off-piste skiroutes worden afgelegd. Nevis Range beschikt over de enige gondellift in Schotland, plus nog twaalf andere skiliften.

The Lecht

Qua sneeuwzekerheid raden wij de skigebieden van The Lecht aan, dit gebied lift op een hoogte van rond de zevenhonderd meter. Het is voornamelijk kunstmatige sneeuw dat hier ligt, maar dat zal het skiplezier zeker niet bederven. The Lecht beschikt over twintig kilometer aan skipistes en twaalf skiliften.

Klimaatsverandering

Dankzij de klimaatsverandering kent Schotland de laatste jaren meer sneeuwval. Dit komt de wintersporters ten goede, de sneeuwconditie en sneeuwzekerheid is drastisch toegenomen. Daarnaast ligt er veel kunstmatige sneeuw, waardoor er tijdens de seizoenen altijd wintersport kan worden in Schotland.

schotland

Wintersportbestemmingen in Schotland:

Glencoe
Nevis Range