Schwendt is een nog ouderwets Oostenrijks skidorp, waarvan er niet al te veel meer te vinden zijn. Deze idyllische plaats kent een hoogte van bijna zevenhonderd meter en ligt in het skigebied Kaiserwinkl.

Ontdek het echte Tirol in Schwendt en kom helemaal tot rust in dit natuurrijke gebied. Schwendt is een populaire vakantiebestemming onder langlaufers, dit vanwege de grote aantallen prachtige loipes. Deze lopen door de prachtige natuur in dit wintersportgebied.

Skipistes in Schwendt

Schwendt beschikt over negentien kilometer aan blauwe skipistes, twaalf kilometer aan rode skipistes en zes kilometer aan zwarte skipistes. Er kan gebruik worden gemaakt van vijftien sleepliften, vier stoeltjesliften en een gondel.

Skischolen in Schwendt

Het skidorp Schwendt zelf kent geen skischool, maar geen paniek er zijn oplossingen. In de omgeving van het dorp zijn wel skischolen te vinden, waaronder de school in Kössen. Hier kunnen groepslessen worden geboekt voor een totale dag en dat tegen een zachte prijs van 47 euro. Snowboarders betalen 35 euro per dag en dat is bijna nergens anders goedkoper. Een privécursus kost ongeveer 170 euro per dag.

Après-ski

Schwendt zelf beschikt niet over een bruisend uitgaansleven, daarvoor moet het nabijgelegen Kössen bezocht worden. In het skidorp zelf zijn voornamelijk restaurants te vinden, zeven stuks om precies te zijn.

Sneeuwhoogte / Weerbericht