Servië is en blijft een geweldig vakantieland, dat geldt zowel voor in de zomerperiode als in de winterperiode. Maar wanneer de sneeuw tevoorschijn komt, dan kan er gekozen worden voor een wintersportvakantie in Servië. Het allergrootste pluspunt van een wintersportvakantie naar Servië, dat zijn natuurlijk de onwijs lage prijzen. Lees hieronder meer over een ‘budget’ wintersportvakantie naar dit Oost-Europese land.

Goedkope skipassen in Servië

Wintersport is duur, dat is algemeen bekend. Maar hiervoor bestaan meer dan genoeg alternatieven, waaronder dus Servië. Een zesdaagse skipas is hier al verkrijgbaar vanaf 45 euro, een echt koopje. In de grotere en bekendere wintersportlanden moet hier al snel 200 euro voor neergelegd worden.

Daarnaast is ook het eten en drinken stukken malen goedkoper, voor een vers kopje koffie betaal je ongeveer een euro in het skigebied. Servië ligt op ongeveer 1700 kilometer van Nederland, maar er gaan meer dan genoeg budgetmaatschappijen naar dit land toe. Waardoor jij ook goedkoop naar een wintersportbestemming in Servië kan vliegen. Wat ook heerlijk is, om geen uren en uren in een krappe auto te hoeven zitten.

Prijzen in Servië

Wintersporten in Servië is een stuk goedkoper dan in de bekendere Europese wintersportlanden. Zo kunnen er in diverse Servische skigebieden als zesdaagse skipassen worden gekocht voor een bedrag van rond de 45 euro. Daarnaast is het gewone leven in Servië ook niet bepaald prijzig, een kopje koffie kost ongeveer één euro. Het is dan ook mogelijk om voor weinig geld lekker uit eten te gaan in één van de plaatselijke restaurants.

Reizen naar Servië

Wij raden alle lezers aan om met het vliegtuig naar Servië af te reizen. De Servische skigebieden liggen op ongeveer dertienhonderd kilometer vanaf Utrecht. De vliegreis neemt ruim twee uur in beslag, het is mogelijk om vanaf Amsterdam te reizen met Air Serbia en KLM. Vanaf luchthaven Eindhoven vliegt de prijsstunter Wizz Air naar Belgarado.

serbia2

Wintersportplaatsen in Servië:

Brezovica
Stara Planina – Babin Zub