Reis naar het prachtige skidorp Sillian, gelegen nabij de Italiaanse grens. Het is een klein wintersportdorp, dat wel over meer dan genoeg skifaciliteiten en accommodaties beschikt. De natuurliefhebbers kiezen jaarlijks voor een wintersport vakantie in Sillian, vanwege het indrukwekkende berglandschap. Sillian kent nog geen massatoerisme, ook niet in de drukke maanden. Dit skidorp is een geschikte wintersportbestemming voor de wintersporters en de wandelaars onder ons.

Skipistes in Sillian

Sillian kent ruim vijftig kilometer aan skipistes, waarvan enkele afdalingen door het prachtige bosgebied lopen. Sillian beschikt over tien kilometer aan blauwe skipistes, 23 kilometer aan rode skipistes en drie kilometer aan zwarte skipistes. Liefhebbers kunnen gebruik maken van vier kilometer aan skiroute. Daarnaast staan er zes sleepliften, drie stoeltjesliften en twee gondels klaar voor de wintersporters in Sillian.

Skischool in Sillian

Het wintersportdorp Sillian beschikt over een geruime keuze aan wintersportfaciliteiten. Zo kunnen de bezoekers ook lessen volgen bij de lokale skischool, waaronder skiles, snowboardles en zelfs les in Nordic Walking. Een groepsles is bij deze skischool geen mogelijkheid, er worden enkel privélessen aangeboden. De prijzen beginnen bij 42 euro per uur, terwijl een volledige dag rond de 160 euro zal kosten.

Activiteiten in Sillian

Wintersporten hoeft niet elke dag, er zijn namelijk toch tal van andere activiteiten te doen in Sillian. Ga bijvoorbeeld een tocht maken op een paardenslee of kies voor één van de vele wandelroutes. Liefhebbers van schaatsen kunnen hier ook hun gang gaan. Liever tot rust komen, breng dan een bezoek aan de wellness in het dorp.

Sneeuwhoogte / Weerbericht