Canada is een opkomend wintersportland en menig Nederlander kiest er nu ook jaarlijks voor om naar dit land af te reizen. Een populaire skibestemming is Silver Star Mountain Resort in de Okanagan Valley. Dit dorpje doet in eerste instantie sterk denken aan een ouderwets mijnwerkersdorp. Silver Star Mountain Resort kent een autovrij centrum, een ruime keuze aan accommodaties en een uniek karakter. Vooral de Victoriaanse stijl zorgt voor een bijzondere sfeer, het zal even aanvoelen alsof je door Disneyland wandelt.

Het Silver Star Mountain Resort is geen grote skibestemming, waardoor het een aanrader is om ook enkele dagen naar Sun Peaks te gaan. Het centrum van Silver Star Mountain Resort beschikt over een aantal gezellige restaurantjes en barretjes. De liefhebbers van langlaufen kunnen gebruik maken van ruim honderd kilometer aan loipes.

Monashee Mountains

Het skidorp Silver Star ligt op de bekende Monashee Mountains. Hoewel het skigebied allereerst een beetje gewoontjes overkomt, is dat toch absoluut niet het geval. Dit gebied is meerdere malen in de prijzen gevallen, zo werd het kortgeleden nog uitgeroepen tot het ‘skigebied van het jaar’. Daarnaast is de diversiteit van deze skipistes erg aantrekkelijk, er zijn blauwe pistes te vinden, maar ook ‘double black diamonds’.

Skipistes in Silver Star Mountain Resort

Silver Star Mountain Resort kent twintig kilometer aan blauwe skipistes, vijftig kilometer aan rode skipistes en 45 kilometer aan zwarte skipistes. De pistes kunnen worden bereikt met behulp van één sleeplift en zes stoeltjesliften.

Sneeuwhoogte / Weerbericht