Het Finse skidorp Sirkka is te vinden in het noorden van het land. Sirkka is het allergrootste skidorp van Finland. Dertien jaar geleden werd in Sirkka nog het Alpine Skiing World Cup gehouden.

De wintersporters kunnen naast skifaciliteiten ook gebruik maken van discotheken en restaurants. De skipistes liggen er elk jaar opnieuw geweldig bij en worden prachtig verlicht. Naast de wintersporten is het ook mogelijk om te gaan ijsvissen of een rendiersafari te boeken.

Skipistes in Sirkka

Sirkka beschikt over zeventien kilometer aan blauwe skipistes, negentien kilometer aan rode skipistes en drie kilometer aan zwarte skipistes. De veertien sleepliften, twee stoeltjesliften en twee gondels helpen de sporters de skipistes op.

Skischolen in Sirkka

Het seizoen loopt in Sirkka van oktober tot de maand mei. In die periode zijn de pistes geopend, maar ook de plaatselijke skischool. Hier kan ten alle tijden aan de deur worden geklopt voor lessen in skiën, snowboarden en langlaufen. Een les van twee uurtjes kost 64 euro, maar een les van vier uur is al beschikbaar voor 120 euro. Het gaat hier om privélessen, aangezien er in dit skigebied geen groepslessen worden aangeboden.

Après-ski

In de namiddag gaan de wintersporters het centrum van Sirkka in voor een hapje en een drankje. Er zijn vele bars en pubs te vinden in dit dorp, maar ook wat chiquere wijnbars en gezellige discotheken. Wil jij juist alleen lekker uit eten gaan, dan kan er gekozen worden uit één van de dertig restaurants.

Sneeuwhoogte / Weerbericht