Iedereen stelt natuurlijk andere eisen aan een wintersportgebied. Zo wil de één dat het er toch nog een aangename temperatuur is, terwijl het voor de ander niet koud genoeg kan zijn. Ben jij iemand die graag gaat wintersporten in de echte kou, en doe je dit graag in alle rust? Dan is wintersportgebied Sisimiut in Groenland een goede keuze. Dit is namelijk een kleinschalig en rustig skigebied dat bekend staat als het koudste wintersportgebied van de wereld.

Een kleinschalig en sfeervol wintersportgebied

Skigebied Sisimiut in Groenland is schilderachtig klein. Er zijn in totaal 3 skipistes te vinden en er zijn mogelijkheden voor kinderen en beginners, maar ook zeker uitdagingen voor de gevorderde wintersporters. Als je klaar bent met recreëren in de sneeuw, of je wilt even een pauze om op te warmen, dan kan je in het café van het skigebied terecht. Je wordt hier zeker vriendelijk ontvangen.

Arctic Circle Race

Het skigebied Sisimiut heeft internationale bekendheid gekregen dankzij de Arctic Circle Race. Dit sportevenement vindt jaarlijks plaats in deze natuurrijke omgeving. Het is de zwaarste langlaufwedstrijd van de gehele wereld en duurt drie dagen. De deelnemers moeten honderdzestig kilometer afleggen langs de westkust van Groenland. Dit evenement is elk jaar in maart of april, ondanks het feit dat in Groenland het gehele jaar geskied, gesnowboard of gelanglauft kan worden.

wintersport1