Het Tsjechische wintersportgebied Ski Areal Harrachov is één van de bekendere in het land. Dit skigebied ligt bij het Reuzengebergte en beschikt over zeven kilometer aan pistes. Hoewel de skipistes redelijk eenvoudig zijn, is het wel een populaire vakantiebestemming onder de Nederlanders. Dit is mede te danken aan de professionele skischool, waar enkele Nederlandstalige skileraren in dienst zijn.

Afbeeldingsresultaat voor Ski Areal Harrachov

Prijzen

Zoals wij van Tsjechië gewend zijn, liggen ook in dit gebied de prijzen erg laag. Er kan zeer goedkoop genoten worden van een hapje en een drankje. Daarnaast zijn de accommodaties totaal niet prijzig, wat wel het geval is in landen als Oostenrijk en Zwitserland. Dit is een groot voordeel, aangezien er op deze manier meer uit een wintersportvakantie gehaald kan worden.

Skipistes in Ski Areal Harrachov

In totaal ligt er zeven kilometer aan skipistes in Ski Areal Harrachov. Het gaat om twee kilometer aan blauwe pistes, vier kilometer aan rode pistes en één kilometer aan zwarte piste. Het skiseizoen start begin december en duurt tot begin april. Er kan gebruik worden gemaakt van drie stoeltjesliften en drie sleepliften in Ski Areal Harrachov.