Veel Nederlandse wintersporters rijden jaarlijks naar skioorden in Oostenrijk, Zwitserland of Italië. Maar wist jij dat Slovenië helemaal niet veel verder is? Integendeel, het is zelfs ongeveer dezelfde afstand. Reis naar Karinthië in Oostenrijk, vandaar is het nog maar kort in de auto naar de Sloveense Alpen.

Slovenië kent een grote diversiteit aan wintersportgebieden, maar de bekendste is Kranjska Gora. Maar het grootste skigebied is Vogel (dertig kilometer aan pistes). De sneeuwzekerheid is meer dan voldoende in Slovenië.

Pistes in Slovenië

Slovenië kent een totaal van 281,8 kilometer aan pistes, deze staan allemaal geregistreerd. De minimale hoogte in Slovenië ligt op 250 meter, de maximale hoogte ligt op 2292 meter. De wintersporters kunnen gebruik maken van 184 skiliften in dit land. Het maximale hoogteverschil in één skigebied is 1231 meter.

Voordelen van een wintersportvakantie in Slovenië

Slovenië is een divers land met meerdere soorten landschappen, hierdoor heeft elke vakantiebestemming een bepaalde eigen charme. Meer dan de helft van Slovenië is bedekt door bossen, wat vooral populair is bij langlaufers en wandelaars.

De gebieden in Stiermarken worden erg goed bezocht door wintersporters, vanwege de rust en goede faciliteiten. Wil jij meer te weten komen over de cultuur en historie van dit land, dan raden wij een vakantie rondom de prachtige stad Maribor aan. Alle skigebieden in Slovenië beschikken over sneeuwzekerheid en zijn geschikt voor gezinnen met kinderen.

Seizoen in Slovenië

Het skiseizoen in Slovenië duurt niet al te lang, wat mede komt door de omgeving. De pistes openen rond december en sluiten dan weer eind april. Vanaf de eerste week in de maand december kan er volop geskied worden in de skigebieden bij Maribor, Rohla, Vogel en Kranjska Gora.

slovenie

Wintersportdorpen in Slovenië:

Kranjska Gora
Mariborsko Pohorje – Maribor
Vogel – Bohinj