Ga jij binnenkort op een wintersport vakantie naar de Verenigde Staten? Dan raden wij Snowbird sterk aan. Dit wintersport gebied ligt in Utah en behoort tot de pareltjes van het land. Maak gebruik van ruim 103 kilometer aan pistes, geschikt voor zowel de beginnende als ervaren wintersporter. Daarnaast staan er 11 skiliften tot je beschikking. De minimale hoogte in Snowbird ligt op 2365 meter, de maximale hoogte ligt op 3353 meter.

Activiteiten in Snowbird

Vanzelfsprekend is deze vakantiebestemming een walhalla voor de wintersporters, maar er zijn nog tal van andere activiteiten te ondernemen. Maak een sneeuwschoentocht door dit natuurrijke gebied, stap op de sneeuwscooter of kom helemaal tot rust in de wellness.

Pistes in Snowbird

In Snowbird kan er gebruik worden gemaakt van 27 kilometer aan blauwe pistes, 38 kilometer aan rode pistes en 38 kilometer aan zwarte pistes. De prijs van skipas is 88 euro voor volwassenen en 41 euro voor kinderen.

Alta

Het wintersportgebied Snowbird is gelegen in de staat Utah en ligt op slechts dertig minuten afstand van Salt Lake City. Tegenwoordig kan de bezoeker gebruik maken van twee verschillende skigebieden, aangezien los van het gebied Snowbird ook de skipistes van Alta beschikbaar zullen zijn. Daarnaast is er veel geld geïnvesteerd in de skiliften, waardoor jij nog sneller bovenop de piste zal staan.

Uitdaging in Snowbird

De beginnende wintersporter kan beter een ander skigebied opzoeken, want de afdaling van het gebied Snowbird zijn ontzettend uitdagend. Snowboarders kunnen overigens enkel en alleen op de pistes van Snowbird sporten, aangezien er al Alta niet gesnowboard mag worden.

Het wintersportgebied Snowbird staat te boek als zeer uitdagend. De ervaren wintersporter kan dan ook het beste een wintersportvakantie boeken naar dit uitgestrekte skigebied. Snowbird staat bekend om zijn steile afdalingen, off-piste mogelijkheden en prachtige poedervelden. Toch kan ook de beginnende skiër ook goed tot zijn trekken komen op de wat rustigere blauwe en rode skipistes.

snowbird

Sneeuwhoogte / Weerbericht