Het wintersportdorpje Soldeu ligt in het zonovergoten Andorra en kent een direct verbinding met het bekende skigebied El Tarter. Alle bezoekers kunnen gebruik maken van de pistes van Grandvalira, waar zowel voor de beginnende en gevorderde wintersporters leuke uitdagingen zijn te vinden. Soldeu heeft een ruime keuze aan restaurants, barretjes en cafés. In het dal kan dan ook elke namiddag genoten worden van een bruisende après-ski.

Skipistes in Soldeu

Het skigebied van Soldeu beschikt over bijna honderd kilometer aan blauwe pistes, 53 kilometer aan rode pistes en 41 kilometer aan zwarte pistes. De wintersporters hebben de beschikking over 25 sleepliften, 30 stoeltjesliften en vier gondels.

Toeristisch gebied

Soldeu is overduidelijk voor het toerisme gebouwd. Je komt dan ook de nodige grote gebouwen tegen in dit dorp. Hierdoor is het uitgaansleven wel optimaal, er zijn tal van leuke cafés en barretjes te vinden. Qua hotels is er ook een geruime keuze en uit eten gaan hoeft helemaal niet zo duur te zijn.

Pluspunten van Soldeu

Dit wintersportgebied biedt plaats aan zowel de beginnende als meer ervaren wintersporter. Het is mogelijk om een mooie tocht te maken door de natuurrijke omgeving en dit gebied kent sneeuwzekerheid.

Sneeuwhoogte / Weerbericht