Ben jij een avontuurlijke vakantieganger en wil jij deze wintersport ergens anders beleven? Dan is Spanje misschien wel een geweldige optie. Boek een vliegticket naar Sevilla en bezoek de berg Sierra Nevada. Het is altijd leuk om een autotocht te maken naar de prachtige Pyreneeën. Maar er zijn meer wintersport mogelijkheden in Spanje, bijvoorbeeld in het achterland van Barcelona of Madrid. Dit hoeft ook helemaal niet duur te zijn!

Pistes in Spanje

Spanje kent een totaal van 1138,9 kilometer aan skipistes, deze pistes staan allemaal geregistreerd. De maximale hoogte in Spanje ligt op 3282 meter, daarnaast kent het Zuid-Europese land ook nog eens 322 skiliften.

Reizen naar Spanje

De Spaanse skigebieden zijn steeds meer in trek, mede vanwege de geweldige ligging. Reis gemakkelijk met het vliegtuig naar Sevilla, de snelste manier om de 2170 kilometer af te leggen. Vanuit deze Spaanse stad kan er worden afgereisd naar de skipistes van de Sierra Nevada. Het hoogste punt van dit skigebied ligt op meer dan 3300 meter. Vliegtickets kunnen tegen lage prijzen worden geboekt bij één van de vele prijsvechters.

Après-ski in Spanje

Als jij de Oostenrijkse après-ski gewend bent, dan zal dat in Spanje misschien een beetje tegenvallen of juist helemaal niet. Verwacht in de Spaanse skigebieden geen schlagermuziek ,maar juist rust en gezelligheid. Geniet na een dagje skiën van een drankje en enkele tapas, de après-ski op de Spaanse manier.

Ski spullen huren via het internet

Ga jij wintersporten in Spanje en ben jij van plan om daar te plekke ski spullen te gaan huren? Dan is het slimmer en lucratiever om dit thuis al te regelen. Via de websites van de verhuurders kan er online al gereserveerd worden en daarnaast ontvang jij in dat geval al een mooie korting. Deze korting zal ter plekke niet worden verrekend.

spanjeeski

Wintersportbestemmingen in Spanje:

Cerler
Formigal
La Molina-Masella