Het wintersportdorp Spittal an der Drau is een echt authentiek Oostenrijks skidorp. Het dorp is gelegen op 556 meter hoogte en staat bekend om zijn natuurrijke omgeving. Spittal an der Drau is één al gezelligheid en kent een geruime keuze aan restaurants. Mocht je hier naartoe gaan deze winter, dan raden wij het traditionele Oostenrijkse gerecht Karinthische Noedels aan. Deze moet elke wintersporter beslist een keer geproefd hebben.

Skipistes in Spittal an der Drau

Spittal an der Drau ligt nabij het skigebied Goldeck en kent ruim 22 kilometer aan skipistes. Er kan gebruik worden gemaakt van acht kilometer aan blauwe skipistes, negen kilometer aan rode skipistes, acht kilometer aan zwarte skipistes en zeven kilometer aan skiroute. De top kan bereikt worden met behulp van de vier sleepliften, twee stoeltjesliften en twee gondels.

Activiteiten in Spittal an der Drau

Spittal an der Drau is niet enkel wintersport, maar ook de cultuur is erg belangrijk in dit skidorp. Zo kunnen alle toeristen een bezoek brengen aan één van de acht musea, de bijzondere oude gebouwen of de twee kerken in het centrum. Liefhebbers van een lekker biertje kunnen een rondleiding krijgen in de Petzelbräu brouwerij. In de zomerperiode is het mogelijk om in Spittal an der Drau te gaan wandelen, paragliden of zelfs te gaan golfen.

Après-ski

Het Oostenrijkse skidorp Spittal an der Drau heeft de vakantiegangers ontzettend veel te bieden, waaronder een bruisende après-ski. Direct naast de skipistes zijn diverse barretjes, cafés, pubs en zelfs discotheken te vinden. Dineren is ook goed mogelijk in Spittal an der Drau, zo zijn er tal van verschillende keukens beschikbaar voor een hapje en een drankje in de avonduren.

Sneeuwhoogte / Weerbericht