Ga naar de oorsprong van het skiën, bezoek het prachtige Zwitserland. Dit land kent een enorme diversiteit aan wintersportgebieden, waarvan enkele in Engadin St. Moritz te vinden zijn. Ga naar het skigebied St. Moritz – Corviglia, gelegen in de provincie Graubunden. St. Moritz – Corviglia beschikt over 155 kilometer aan piste, plus nog eens acht kilometer aan skiroute. Deze pistes zijn zowel geschikt voor de skiërs als de snowboarders onder ons.

De wintersporters kunnen in St. Moritz – Corviglia gebruik maken van 24 skiliften. De minimale hoogte in St. Moritz – Corviglia ligt op 1720 meter, de maximale hoogte ligt op 3057 meter. St. Moritz is één van de bekendste skigebieden van het land, er wachten dan ook uitsluitend perfecte pistes op de vakantiegangers.

Skischolen in St. Moritz – Corviglia

Het Zwitserse skigebied St. Moritz – Corviglia is erg populair onder Nederlanders, maar niet alleen vanwege de ligging en de geweldige pistes. Dit gebied beschikt namelijk ook over vier zeer goede skischolen, welke allemaal de beschikking hebben over een oefenweide. Het is op aanvraag mogelijk om lessen te volgen bij een Nederlandse instructeur. Voor 200 euro kan jij zes dagen lang les krijgen in skiën of snowboarden.

Après-ski

Vooral het nachtleven in St. Moritz – Corviglia is een absolute aanrader. Dit gebied kent namelijk 25 barretjes, vijf cafés, drie pubs en twee discotheken. Het is ook mogelijk om een filmpje te pakken in de bioscoop of om een gokje te wagen in het plaatselijke casino.

Pistes in St. Moritz – Corviglia

St. Moritz – Corviglia kent een totaal van 155 kilometer aan pistes. 42 kilometer aan blauwe pistes, 79 kilometer aan rode pistes en 34 kilometer aan zwarte pistes.

swiss1

Sneeuwhoogte / Weerbericht