Het is even vliegen, maar dan krijg je wel wat. Een wintersport vakantie in het prachtige Canada, wat wilt een mens nu nog meer. Wij raden een bezoek aan het skigebied Sun Peaks aan. Dit wintersport gebied ligt in Brits Columbia, om precies te zijn in Kamloops. Hier staat ruim 135 kilometer aan pistes klaar, zowel voor de snowboarders als de skiërs. Alle wintersporters kunnen gebruik maken van een totaal van negen skiliften. De minimale hoogte in Sun Peaks ligt op 1198 meter, de maximale hoogte ligt op 2082 meter.

Rockstar Terrain Park

In Sun Peaks kunnen vooral de freestylers volop genieten. Deze skibestemming beschikt namelijk over het bekende ‘Rockstar Terrain Park’. Dit funpark is één van de grootste van Canada, er staat voor meer dan 36.000 vierkante meter aan plezier voor de bezoekers klaar. Zo zijn er onder andere jumps, rails en boxen te vinden.

Pistes in Sun Peaks

Voor de startende wintersport ligt er ruim dertien kilometer aan blauwe pistes klaar. Sun Peaks kent daarnaast ook nog 78 kilometer aan rode pistes en 43,5 kilometer aan zwarte pistes. De prijzen van de dagkaarten (in het hoogseizoen) zijn erg prijzig. Volwassen betalen 63 euro, jongeren betalen 51 euro en kinderen betalen 32 euro.

sun peaks

Sneeuwhoogte / Weerbericht