Kies dit jaar voor een wintersport vakantie in het prachtige Canada. Reis af naar het Noorden van Amerika en ga naar het wintersportgebied Banff National Park. Hier ligt namelijk het leuke skidorp Sunshine Village. De unieke straling van dit dorp, de sneeuwzekerheid en de gezelligheid maken deze wintersportbestemming bijzonder. Elk jaar valt er in Sunshine Village rond de negen meter aan sneeuw. In Sunshine Village is slechts één accommodatie te vinden, maar er zijn genoeg hotels net buiten het dorp te vinden.

Gratis skibus

Sunshine Village ligt in een regio met veel verschillende skigebieden en jij kan van alle gebruik maken. Om van het ene naar het andere skigebied te reizen hoef jij alleen maar in de gratis skibus te stappen. Deze brengt de wintersporters naar Lake Louise en Banff.

Vliegen naar Calgary

Een vakantie naar Sunshine Village ligt niet bepaald om de hoek, het is namelijk tien uur vliegen naar Calgary. Vandaar moet er nog een ritje worden gemaakt van twee uur. Dagelijks vertrekken er vanuit Amsterdam vluchten naar Calgary.

Skipistes in Sunshine Village

In de avonduren is het kalm in Sunshine Village, het skidorp kent geen aprés-ski. Het skigebied Sunshine Village is geschikt voor zowel de skiër als de snowboarder. Er ligt in dit skigebied ruim twintig kilometer aan blauwe skipistes, zestig kilometer aan rode pistes en dertig kilometer aan zwarte pistes. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van negen stoeltjesliften en één gondel.

Sneeuwhoogte / Weerbericht