Rij dit wintersportseizoen naar Zwitserland en bezoek het gezellige Thyon-Les Collons. Deze wintersportbestemming is voornamelijk populair onder gezinnen met kinderen, aangezien er veel faciliteiten zijn te vinden voor de beginnende wintersporters. Daarnaast liggen de skipistes nabij de hotels en accommodaties en is het er relatief rustig.

Er is in Thyon-Les Collons ook een prachtig funpark te vinden, waar de snowboarders volop gebruik van kunnen maken. In de avonduren is Thyon-Les Collons zeer mooi verlicht, wat een uniek beeld op het dorp geeft.

Skischool in Thyon-Les Collons

Het wintersportgebied Thyon-Les Collons beschikt over één skischool, hier werken rond de vijftig instructeurs. Op aanvraag is het mogelijk om zowel privélessen als groepslessen bij een Nederlandse leraar te volgen. Vijf dagen les in skiën of snowboarden kost slechts negentig euro.

Après-ski

Het dorp Thyon-Les Collons is niet al te groot, maar desondanks kan er een drankje worden gedronken in één van de drie barretjes, vier pubs of twee discotheken. Er zijn ook nog dertien restaurants in dit skigebied te vinden.

Skipistes in Thyon-Les Collons

Thyon-Les Collons beschikt over 107 kilometer aan blauwe skipistes, 202 kilometer aan rode skipistes, 17 kilometer aan zwarte skipistes en 86 kilometer aan skiroutes. Er staan 51 sleepliften, 21 stoeltjesliften en 15 gondels klaar voor de wintersporters in Thyon-Les Collons.

Sneeuwhoogte / Weerbericht