Dit jaar toch maar geen bezoek brengen aan de Alpen? Dan is het een optie om te kiezen voor een wintersport vakantie naar Tsjechië. Dit gebied kent echte sneeuwzekerheid, is helemaal niet duur en geschikt voor gezinnen met kinderen. Het wintersport gebied heeft ontzettend veel te bieden voor elke vakantieganger.

Ga je met de kinderen naar het indrukwekkende Tsjechië? Dan is het een aanrader om af te reizen naar het gebied Lipno nad Vlatvou. Maak een tocht naar het Reuzengebergte en bereik het hoogste punt. Het kan allemaal bij een wintersport vakantie naar Tsjechië!

Pistes in Tsjechië

Tsjechië kent een totaal van ruim 662 kilometer aan skipistes, deze pistes zijn stuk voor stuk officieel geregistreerd. De maximale hoogte in Tsjechië ligt op 1464 meter. Het land beschikt ook nog eens over 907 skiliften. De prijzen van de skipassen lopen uitéén van 0,74 cent tot 31,42 euro!

Après-ski in Tsjechië

Steeds meer wintersporters reizen af naar Tsjechië en dat heeft zo zijn redenen. De prijzen zijn lager en de beleving is vrijwel hetzelfde. Bijvoorbeeld de après-ski, ook in Tsjechië kan daar van worden genoten. Ga na een lange dag wintersporten lekker de bar in en sluit de dag op deze perfecte manier af. Later in avond kan er nog een discotheek worden bezocht in de populaire wintersportdorpen, wat optimaal is voor de echte feestbeesten. Leuk feitje, de alcoholprijzen liggen in dit land een stuk lager!

Accommodaties in Tsjechië

Boek een prachtige accommodatie in Tsjechië en geniet van jouw welverdiende vakantie. In de wintersportgebieden zijn er voldoende accommodaties te vinden. Neem een kamer in een mooi hotel of kies voor een simpel vakantiehuisje. De meeste skibestemmingen in Tsjechië zijn erg compact en daardoor dichtbij de pistes.

Reizen naar Tsjechië

Tsjechië is redelijk gemakkelijk bereikbaar met de auto, maar er kan ook gebruik worden gemaakt van de bus, trein en natuurlijk ook het vliegtuig. De skibestemmingen in Tsjechië liggen op ongeveer duizend kilometer rijden vanaf Nederland, wat dus zeer goed tot doen is.

tsjchie

Skibestemmingen in Tsjechië:

Ski Areal-Harrachov
Keilberg (Klinovec)
Kouty nad Desnou