De meeste toeristen gaan naar Turkije voor een fijne en ontspannen zonvakantie aan de kust, maar Turkije is ook zeker in trek als het gaat om de wintersport. In de winter kan het behoorlijk koud worden in Turkije en er zijn enkele indrukwekkende skigebieden in het land te vinden. De meest populaire skigebieden zijn onder meer Kartalkaya en Erciyes, maar je hebt een ruime keuze voor je wintersportvakantie in Turkije. In het land zijn namelijk 36 wintersportgebieden te vinden.

Wat mag je verwachten van de wintersportgebieden in Turkije?

Het maximale hoogteverschil ligt in één skigebied op 940 meter. De minimale hoogte van de skigebieden in Turkije ligt op 965 meter en de maximale hoogte bedraagt 3140 meter. In totaal is er 284 kilometer piste te vinden en een totaal van 128 liften. Het grootste skigebied is voorzien van 18 liften en 72 kilometer aan pistes. De skipasprijzen liggen niet ver uit elkaar. Je betaalt een minimaal bedrag van € 10,64 en maximaal € 14,89.

Erciyes vulkaan

Tegenwoordig kiezen veel wintersporters voor een vakantie nabij de vulkaan Erciyes, maar dat was tot voor kort niet het geval. Deze 3917 meter oude vulkaan heeft een ware metamorfose ondergaan. Er kan nu gebruik worden gemaakt van honderdzestig kilometer aan skipistes en twintig skiliften. Vooral het hoogteverschil mag zeker serieus genoemd worden. De lokale skischool is bij Tekir, waar ook de kassa te vinden zal zijn.

turkeyski

Wintersportdorpen in Turkije:

Erciyes
Kartalkaya
Palandöken
Uludag