Een wintersportvakantie naar Oostenrijk is altijd een goede keuze, je zult nooit worden teleurgesteld. Het plaatsje Uderns ligt tussen de wintersportgebieden Kaltenbach en Zittertal in. Het bijzondere aan Uderns is dat het één van de eerste wintersportbestemming was dat zich op massatoerisme ging richten. Maar het pittoreske en de natuurrijke omgeving zorgen toch voor het echte vakantiegevoel.

Uderns kent veel faciliteiten, waaronder rodelen en schaatsen. Maar ook de langlaufers en skiërs zijn hier prima op hun plaats. De twee grootste nabijgelegen skigebieden bij Uderns zijn Spieljoch en Hochzittertal. Beide gebieden zijn gemakkelijk te bereiken met een gratis skibus.

Skipistes in Uderns

Uderns beschikt over 34 kilometer aan blauwe skipistes, 47 kilometer aan rode skipistes, 13 kilometer aan zwarte skipistes en dertien kilometer aan skiroutes. Er staan 22 sleepliften, 14 stoeltjesliften en acht gondels klaar voor de wintersporters in Uderns.

Skischool in Uderns

Het gemeente Uderns beschikt over één skischool, maar dat is ook wel gelijk een hele bekende. De skischool Optimal is in meerdere skidorpen gevestigd en werkt uitsluitend met hoog opgeleide leraren en leraressen. Een groepsles is al beschikbaar vanaf 55 euro per lesdag, een halve dag kost ongeveer 45 euro. De prijzen voor lessen in snowboarden liggen ook in dit dorp wat hoger, maar dan zijn de benodigde spullen inbegrepen. Privélessen starten vanaf 140 euro tot maximaal 165 euro per dag.

Après-ski

Uderns is een meer dan geschikte vakantiebestemming voor de liefhebbers van après-ski. Zo zijn er twaalf verschillende pubs in het dorp te vinden, terwijl er slechts tien restaurants zijn. Wij raden de vakantiegangers aan om allereerst een drankje te doen en daarna de avond af te sluiten met een diner.

Sneeuwhoogte / Weerbericht