Kies dit jaar voor een andere wintersport bestemming en reis af naar het indrukwekkende Amerika. De Verenigde Staten hebben de gemiddelde wintersporter ontzettend veel te bieden. Breng een bezoek aan Colorado en ga sporten in het bekende skigebied Vail. Dit wintersport gebied ligt in Summit County en kent ruim 230 kilometer aan pistes. Deze pistes zijn meer dan geschikt voor de beginnende en ervaren skiër of snowboarder. Maak gebruik van de 25 moderne liften. De minimale hoogte in Vail ligt op 2457 meter, de maximale hoogte ligt op 3433 meter.

Pistes in Vail

De beginnende wintersporter kan zich op en top vermaken op ruim 57 kilometer aan blauwe pistes, maar er staan voor de vakantiegangers ook 84 kilometer aan rode pistes klaar. De ervaren wintersport kan gebruik maken van 93 kilometer aan zwarte pistes. De skipassen zijn verkrijgbaar vanaf 88 euro, maar dat is de kinderprijs. De volwassenen betalen 128 euro voor skipas.

Blue Sky Basin

In Vail kunnen de wintersporters nu ook gebruik maken van het skigebied Blue Sky Basin. Hoewel er slechts drie skiliften te vinden zijn naar deze pistes, zal dit wel beloond worden. De ervaren wintersporter kan namelijk gebruik maken van een enorme hoeveelheid aan zwarte skipistes. Vail beschikt over ruim tweehonderd kilometer aan skipistes, waarmee het één van de grootste wintersportgebieden van de Verenigde Staten is.

Prijzen in Vail

Skipassen zijn niet bepaald goedkoop in Vail, maar daarvoor krijg je veel terug. De makkelijkste manier om een skipas te verkrijgen is via de website van dit skigebied. Drankjes zijn verkrijgbaar voor twee dollar, een lunch kost rond de tien dollar en een diner slechts vijftien dollar. Over het algemeen liggen de prijzen ongeveer hetzelfde als in Oostenrijk en Zwitserland.

Sneeuwhoogte / Weerbericht