In het mooie Trentino is het skigebied Val di Fassa te vinden. Deze Italiaanse skibestemming behoort tot de skidorpen Canazei, Pozza di Fassa, Campitello en Vigo di Fassa. Alle skipistes worden uitermate goed onderhouden en zijn geschikt voor de beginnende en ervaren wintersporters.

Vooral de gevorderde skiërs zullen veel plezier beleven in dit skigebied, er staan diverse uitdagende rode en zwarte pistes klaar. Daarnaast zijn er heel wat bredere pistes in dit gebied beschikbaar, wat natuurlijk wel zo prettig zal zijn.

Skitocht

In deze omgeving kan er gebruik worden gemaakt van de prachtige skitocht ‘Sella Ronda’. Deze tocht staat te boek als één van de mooiste in de Alpen en is echt de moeite waard. Het kan in de vakantieperiodes wel behoorlijk druk worden in Val di Fassa, daarom is het raadzaam om buiten deze periodes naar dit skigebied af te reizen.

Pistes in Val di Fassa

Val di Fassa beschikt over zeven kilometer aan blauwe pistes, veertig kilometer aan rode pistes en vijf kilometer aan zwarte pistes. Het skiseizoen start eind november en duurt tot begin april. Er staan in Val di Fassa negentien stoeltjesliften, zes gondelliften en acht sleepliften.