Het kleine skidorp Vandans ligt bijna direct naast Tschagguns, maar is een stuk makkelijker bereikbaar. Vandans ligt namelijk nabij de snelweg. Daarnaast kan er vanuit Vandans gemakkelijk een uitstapje worden gemaakt naar de grotere Oostenrijkse stad Bludenz. De wintersporters kunnen in dit dorp gebruik maken van diverse skigebieden, waaronder die van Golm.

Een echte trekpleister van Vandans is de rodelbaan, welke in de avonduren verlicht zal zijn. Een bijzondere ervaring voor elke bezoekers. Er zijn niet veel hotels en accommodaties te vinden in Vandans, ver van te voren boeken is dan ook aangeraden.

Skipistes in Vandans

Vandans beschikt over 98 kilometer aan blauwe skipistes, 63 kilometer aan rode skipistes, 14 kilometer aan zwarte skipistes en 50 kilometer aan skiroutes. Daarnaast staan er 18 sleepliften, 25 stoeltjesliften en 16 gondels klaar voor de bezoekers in Vandans.

Skischool in Vandans

De skipistes in Vandans zijn niet enkel en alleen geschikt voor de ervaren wintersporters. De beginnende wintersporter kan zich ook prima vermaken op de pistes, maar het is ook altijd mogelijk om enkele lessen te volgen. De skischool in Vandans biedt groepslessen aan vanaf 53 euro per lesdag, maar het is nog goedkoper om een pakket van drie dagen te nemen. Privélessen zijn wat duurder, deze kosten al snel tweehonderd euro per dag.

Après-ski in Vandans

Vandans is een wat kalmer skigebied, de bezoekers hier komen puur voor de wintersporten. Vanzelfsprekend kan er altijd nog een drankje worden gedronken in één van de cafés. De echte feestbeesten kunnen nog hun gang gaan in de plaatselijke discotheek.

Sneeuwhoogte / Weerbericht