De liefhebbers van rust en geniet raden wij een wintersport vakantie aan in Vercorin. Deze wintersportplaats ligt het prachtige natuurreservaat Vallon de Réchy. Er kan een genoten worden van een indrukwekkende waterval, een ruim meer en een grote hoeveelheid aan flora en fauna. Daarnaast is het een pittoresk dorp met houten hutjes en oude charmes.

Vercorin beschikt over ruim 35 kilometer aan skipistes, maar er kan ook gebruik gemaakt worden van het nabije skigebied Val d’Anniviers, waar ruim tweehonderd kilometer aan pistes te vinden zijn. Het is overigens ook mogelijk om les te krijgen in paragliden in Vercorin.

Skischool in Vercorin

Het skidorp Vercorin beschikt over één goede skischool, hier zijn tien leraren actief. Het is mogelijk om lessen in het Nederlands te volgen, vraag hiernaar bij de servicebalie. Voor een bedrag van 150 euro kan jij vijf lesdagen volgen op de ski’s of op het snowboard.

Après-ski

Qua après-ski is de keuze redelijk ruim in Vercorin, er kan gekozen worden uit tal van uitgaansgelegenheden. Breng een bezoek aan één van drie bars, vijf cafés, vijf pubs of de altijd gezellige pianobar. Dit Zwitserse skidorp kent ook een bekende discotheek, waar tot in de late uurtjes gefeest kan worden.

Skipistes in Vercorin

Vercorin beschikt over tien kilometer aan blauwe skipistes, twintig kilometer aan rode skipistes en vijf kilometer aan zwarte skipistes. Vercorin kent acht sleepliften en een gondel.

Sneeuwhoogte / Weerbericht