Ben jij van plan om een onvergetelijke en bijzondere wintersport vakantie te gaan boeken? Dan raden wij de Verenigde Staten aan. Amerika kent meerdere unieke en zeer populaire wintersport gebieden, dan moet er gedacht worden aan Aspen en Breckenridge. Deze gebieden kennen wel sneeuwpoeder, net zoals in landen als Zweden en Noorwegen. Sommige Amerikaanse wintersport gebieden zijn toeristisch, de andere weer erg rustig. Het is maar net waar de voorkeur naar uitgaat.

In dit land kan je ook nog vele andere dingen doen dan alleen wintersporten. Denk bijvoorbeeld aan een dagje in de wellness, jezelf laten verwennen in de spa of de omgeving ontdekken.

Wintersport in de Verenigde Staten

De Verenigde Staten kent meerdere wintersport gebieden, maar deze zijn bijzonder op zichzelf. De pistes zijn namelijk onderverdeeld in pistes voor skiërs en pistes voor snowboarders.

Freestylers

Wintersporters kunnen in de Verenigde Staten dankbaar gebruik maken van grote hoeveelheden sneeuw. De bergen in de skigebieden van dit land zijn te doen, niet te ruig en daardoor ook geschikt voor de redelijk ervaren wintersporter. Maar met name de freestylers zullen zich goed op hun plek voelen, aangezien er meerdere Funparken tot hun beschikking staan. Deze worden dagelijks onderhouden en kennen diverse obstakels.

Accommodaties in de Verenigde Staten

Er zijn in de wintersportgebieden van de Verenigde Staten genoeg accommodaties te vinden. Het gaat dan voornamelijk om luxe en grote hotels, maar ook appartementen. Wie de echte wintersportsfeer wilt proeven raden wij een overnachting in een chalet aan de piste aan. Dit zal beslist een unieke ervaring worden!

Reizen naar de Verenigde Staten

Qua vervoer heeft de Nederlander slechts één keuze en dat is vanzelfsprekend reizen met het vliegtuig. Boek een vliegticket naar de Aspen of Denver en maak een transfer naar het desbetreffende skigebied. Het is ook mogelijk om een auto te huren, wat natuurlijk nog makkelijker en fijner zal zijn. Vliegen naar de Verenigde Staten duurt rond de dertien uur, maar zal zeer zeker de moeite waard zijn.

aspen

Wintersportplaatsen in de VS:

Breckenridge
Deer Valley
Heavenly
Jackson Hole
Park City
Snowbird
Solitude
Taos Ski Valley
Telluride
Vail