Een wintersportvakantie in Zwitserland zal ten alle tijden uitdraaien op een groot succes, zeker als er gekozen zal worden voor een vakantie in het gebied Walliser. Hier ligt onder andere het skidorp Veysonnaz, wat onderdeel is van Quatre Vallées. Van origine is Veysonnaz een relatief kleinschalig skidorp, maar tegenwoordig is het een populaire wintersportbestemming onder de Nederlanders. De kalmte zal menig bezoeker helemaal tot rust brengen in Veysonnaz.

Elk type wintersporters komt tot zijn recht in Veysonnaz, zo staan er wandelpaden klaar, loipes en natuurlijk een breed scala aan skipistes. Die authentieke dorp biedt ook een brede keuze aan accommodaties.

Skischool in Veysonnaz

Het Zwitserse skidorp Veysonnaz beschikt over één skischool, waar rond de veertig instructeurs actief zijn. Jij kan lessen volgen bij een Nederlandse leraar, vraag hiernaar bij de servicebalie. Vijf dagen les op de ski’s zal rond de 190 euro kosten, terwijl snowboarders slechts honderd euro hoeven te betalen.

Après-ski

De bezoekers kunnen in Veysonnaz terecht in één van de acht barretjes, de discotheek of de wijnbar. Daarnaast zijn er nog tien restaurants te vinden in dit skioord.

Skipistes in Veysonnaz

Veysonnaz beschikt over meer dan 100 kilometer aan blauwe skipistes, 202 kilometer aan rode skipistes, zeventien kilometer aan zwarte skipistes en vele kilometers aan skiroutes. De wintersporters worden de piste opgeholpen met tientallen sleepliften, twintig stoeltjesliften en vijftien gondels.

Sneeuwhoogte / Weerbericht