Een wintersportvakantie naar Bulgarije is lang niet meer zo gek, steeds meer Nederlandse wintersporters reizen af naar dit skiland. Een bekende wintersportbestemming is Vitosha, dit skigebied ligt op ongeveer twintig kilometer van de stad Sofia af. Vitosha is het hoogste wintersportgebied van het land. In de winterperiode is de temperatuur hier optimaal, ongeveer rond de zes graden onder nul.

Geweldige ligging

Het skigebied Vitosha beschikt over een totaal van twintig kilometer aan pistes. Hoewel dit aanbod beperkt is, kan er wel genoten worden van een welverdiende wintersportvakantie. Qua sneeuwval kent dit gebied zo zijn goede dagen. Vooral de ligging is fantastisch, er kan namelijk gemakkelijk een uitstapje worden gemaakt naar het mooie Sofia.

Pistes in Vitosha

Het skidorp Vitosha beschikt over een skigebied met twintig kilometer aan pistes. Het grootste gedeelte is blauwgekleurd, ongeveer twaalf kilometer. Daarnaast staat er nog zes kilometer aan rode pistes en twee kilometer aan zwarte pistes voor de bezoekers klaar. De pistes kunnen worden bereikt met behulp van de twee gondelliften, vijf stoeltjesliften en acht sleepliften.

Sneeuwhoogte / Weerbericht