Een wintersport vakantie naar Slovenië is nog helemaal geen slecht idee, zeker niet als je afreist naar de Julische Alpen. Hier is namelijk het grootste skigebied van het land te vinden, dat gebied kent overigens de naam Vogel – Bohinj. Dit Sloveense skigebied kent 22 kilometer aan skipistes, maar deze pistes zijn ook meer dan geschikt voor snowboarders. Daarnaast kent het gebied Vogel – Bohinj acht skiliften. De minimale hoogte in Vogel – Bohinj ligt op 569 meter, de maximale hoogte ligt op 1800 meter.

Afdaling in Vogel

Wij raden alle bezoekers aan om gebruik te maken van de dalafdaling, mocht deze geopend zijn dat is dat zeer zeker de moeite waard. Daal vanaf een hoogte van 1800 meter af naar een punt van 560 meter. Het is uitdagende en vooral hele leuke afdaling.

Rustiek gebied

Dit skigebied is erg in trek bij gezinnen met kinderen. Dit komt vooral de rustige omgeving en de goede sfeer die er hangt. Voor een leuk bedrag kan jij al met het gehele gezin uit eten gaan in één van de vele restaurants.

Pistes is Vogel – Bohinj

Er kan in Vogel – Bohinj gebruik worden gemaakt van 9,5 kilometer aan blauwe pistes, daarnaast staan er ook nog 12,5 kilometer aan rode pistes klaar. Dit skigebied kent geen zwarte pistes. Volwassenen betalen 29 euro voor een skipas, jongeren betalen 25 euro en kinderen 16 euro.

vogelslovenia

Sneeuwhoogte / Weerbericht