In het Hordaland in Noorwegen ligt het pittoreske skidorp Voss. Dit skigebied staat bekend om zijn mooie landschap, sneeuwzekerheid en vriendelijke plaatselijke bevolking. Steeds meer Nederlandse wintersporters kiezen ervoor om af te reizen naar Noorwegen, het is duidelijk een vakantiebestemming dat in opkomst is. Daarnaast zullen de fjorden nabij Voss voor een unieke ervaring zorgen.

Voss is relatief oud skidorp, dat dan ook een eeuwenoude traditie kent. Het is mogelijk om enkele bezienswaardigheden te bezoeken tijdens een wintervakantie in Voss. Denk dan bijvoorbeeld aan de stenen kerk, deze dateert uit 1277. Het Folke Museum in Voss verteld meer over de historische gebouwen uit het land en de directe omgeving.

Wintersporters kunnen in Voss meer dan alleen skiën en snowboarden. Het is ook mogelijk om te gaan skydiven en zelfs om te gaan paragliden. Voor de waaghalzen bestaat er ook de mogelijkheid om te gaan zweven in een heuse windtunnel.

Skipistes in Voss

Voss beschikt over zes kilometer aan groene skipistes, twintig kilometer aan blauwe skipistes, zeventien kilometer aan rode skipistes en twaalf kilometer aan zwarte skipistes. Voss beschikt ook over dertien sleepliften, vijf stoeltjesliften en een gondel.

Sneeuwhoogte / Weerbericht