Kies dit wintersportseizoen voor een vakantie in Walchsee. Dit pittoreske skidorp is voornamelijk populair en bekend onder de langlaufers, datzelfde geldt overigens voor de nabij gelegen skidorpen. Er kan dan ook gebruik worden gemaakt van honderdveertig kilometer aan prachtige loipes.

Walchsee is ook een geschikte bestemming voor wandelaars, die in alle rust van de indrukwekkende Oostenrijkse natuur willen genieten. Er kan in Walchsee gebruik worden gemaakt van diverse skigebieden, waaronder het kleinschaligere skigebied Grubenberg.

Skipistes in Walchsee

Walchsee beschikt over negentien kilometer aan blauwe skipistes, twaalf kilometer aan rode skipistes en zes kilometer aan zwarte pistes. De wintersporters worden de pistes omgebracht met behulp van vijftien sleepliften, vier stoeltjesliften en een gondel in Walchsee.

Skischool in Walchsee

Elke wintersporter zal baat hebben bij een skiles, want ook de ervaren wintersporter kan altijd nog werken aan zijn techniek. Het is dan ook altijd fijn om een skiles te nemen bij de plaatselijke skischool van Walchsee. Groepslessen zijn hier niet duur, deze beginnen namelijk al bij 45 euro per lesdag. Een driedaagse cursus kost 85 euro en is dan ook zeker een aanrader. Privélessen starten bij 165 euro per dag, maar dan zal jij wel persoonlijke begeleiding krijgen en alles net wat sneller onder de knie krijgen.

Après-ski

Stoom afblazen is maar als te goed mogelijk in Walchsee. De bezoekers kunnen hier een bezoek brengen aan één van de vier skihutten, maar vooral in het centrum zal aan het einde van de middag het feest gaan beginnen. Drink een drankje in één van de pubs of cafés of ga lekker uit je dak in één van de discotheken. Rustig dineren behoort ook nog tot de mogelijkheden, er zijn tal van goede restaurants te vinden in Walchsee.

Sneeuwhoogte / Weerbericht