Wengen is een traditioneel en gezellig skidorp gelegen in Zwitserland. Dit dorp is autovrij en kan alleen worden bereikt met de trein. Wengen is ongeveer honderd jaar oud en werd ooit opgebouwd door een groep Engelsen. Dit is nog duidelijk te zien in de Victoriaanse stijl van de hotels. De skipistes van Wengen sluiten direct aan met die van het nabijgelegen Grindelwald.

Wengen is een pittoresk en sfeervol skidorp, waarin de prachtige chalets en huisjes een bijzondere indruk zullen geven. Wengen is geschikt voor jong en oud, veel gezinnen met kinderen reizen jaarlijks af naar dit Zwitserse wintersportdorpje. Naast de skiërs en de snowboarders kunnen ook de langlaufers volop genieten van een wintersportvakantie in Wengen.

Skischolen in Wengen

In het skigebied van Wengen kunnen de bezoekers skilessen volgen bij twee skischolen. Er zijn enkele winterperiode ruim honderdvijftig instructeurs actief in dit gebied, waaronder enkele Nederlanders. Voor een bedrag van 180 euro kan jij zes dagen lang les krijgen in zowel skiën als snowboarden.

Après-ski

Wengen beschikt over tien barretjes, een pub, een dancing, vier cafés en een prachtige discotheek. Uit eten aan is mogelijk in één van de twintig restaurants.

Skipistes in Wengen

Wengen beschikt over 86 kilometer aan blauwe skipistes, 107 kilometer aan rode skipistes en 31 kilometer aan zwarte skipistes. Er staan negen sleepliften, veertien stoeltjesliften, acht gondels en vijf tandradbanen klaar voor de wintersporters in Wengen.

Sneeuwhoogte / Weerbericht