Steeds meer Nederlanders kiezen voor een wintersportvakantie in Canada, het is eens wat anders, het is een nieuwe ervaring en bovenal geschikt voor skiërs en snowboarders. Het oord Whistler is één van de gezelligste skidorpen in dit land. Het bruisende uitgaansleven, het mooie centrum en de vele wintersportfaciliteiten zijn goede redenen om hier een bezoekje te brengen. Het fijnste van Whistler is dat het een zogenaamd ‘Ski-in/Ski-out’ dorp is, oftewel de skipistes liggen voor de deur van jouw accommodatie.

Uitgaan

Whistler is één van de populairste skidorpen van Canada en dat heeft mede te maken met de après-ski. In dit dorp kan er aan het einde van middag volop gefeest worden, bijvoorbeeld in de La Bocca of in het Nederlandse Bar Old Amsterdam. Qua restaurants is de keuze erg divers, zo zijn er fastfoodrestaurants maar ook zeer luxe eetgelegenheden te vinden.

Vliegen naar Whistler

Het skidorp is gemakkelijk bereikbaar vanaf het vliegveld van Vancouver. Dagelijks vertrekken er vanaf Schiphol vluchten naar deze Canadese stad, bijvoorbeeld van vliegmaatschappijen zoals British Airways en KLM.

Activiteiten in Whistler

Whistler is meer dan alleen skipistes, de bezoekers kunnen zich ook vermaken met de vele activiteiten in het dorp. Ga lekker een paar rondjes schaatsen, maak een rit in een paardenkoets of ontdek het centrum van Whistler. Het Canadese dorp beschikt over leuke appartementen, kleine huisjes die gehuurd kunnen worden en luxe hotels.

Skipistes in Whistler

Whistler beschikt over 46 kilometer aan blauwe skipistes, 138 kilometer aan rode skipistes en 68 kilometer aan zwarte skipistes. Er staan ook vijftien sleepliften, achttien stoeltjesliften en vier gondels voor de sporters in Whistler klaar.

Sneeuwhoogte / Weerbericht