Een skivakantie dichtbij huis is ook zeker een mogelijkheid, ga daarvoor naar één van de skigebieden in Duitsland. Een zeer populaire wintersportbestemming is Winterberg, een skidorp op slechts vier uurtjes rijden vanaf Utrecht. Ski van de ruim veertien kilometer aan blauwe skipistes af of kies toch voor een avontuurlijke rodelhelling. Achteraf kan er altijd nog genoten worden van een typisch Duits gerecht en een lekker drankje.

Verlichting

Winterberg beschikt over diverse sneeuwkanonnen, waardoor er altijd sneeuwzekerheid zal zijn. In totaal zijn er meer dan zeventig verschillende afdalingen te vinden in dit skigebied, waaronder ruim twaalf kilometer aan rode skipistes. Opmerkelijk is dat het skigebied Winterberg tot 22:00 uur geopend is en dat komt door de goede verlichting. En er is ook aan de snowboarders gedacht, die kunnen zich prima vermaken in het groots opgezette funpark.

Langlaufen in Winterberg

Ontdek het landschap van het Sauerland ook op een andere manier en ga een dagje langlaufen. In dit natuurrijke gebied is voor meer dan vijftig kilometer aan loipes te vinden, welke ook langs het Rothaargebergte en Asten zal gaan.

Skipistes in Winterberg

Winterberg beschikt over een totaal van 27 kilometer aan skipistes. Er zijn veertien kilometer aan blauwe skipistes, twaalf kilometer aan rode skipistes en één kilometer aan zwarte skipiste te vinden in deze Duitse skibestemming. De wintersporters worden omhoog geholpen met behulp van de elf sleepliften en dertien stoeltjesliften.

Sneeuwhoogte / Weerbericht