Een van de mooiste en bijzonderste wintersportplaatsen is Brixen. Dit skidorp staat ook wel bekend onder de naam Bressanone en mag ook wel aangeduid worden aan een wintersportplaats. Het historische centrum is typisch Italiaans, zo wordt de stad omringd door een stadsmuur en vier prachtige torens. Er komt alleen één minpuntje bij kijken, de skipistes liggen op een kwartier reizen van het dorp zelf.

De skipistes nabij Brixen kennen sneeuwzekerheid, aangezien het skigebied een hoogte van meer dan 2500 meter kent. Er zijn voldoende mogelijkheden tot een hapje en een drankje op de pistes, dat is te merken aan de rust in de middaguren. Een wintersportvakantie in Brixen zal een geweldige indruk achterlaten.

Skischolen in Brixen

In het skidorp Brixen kunnen de bezoekers ten alle tijden terecht bij de twee skischolen. Voor zes dagen les op de pistes betaal je slechts honderd euro. Alle lessen worden gegeven op de oefenweide, maar ook op de blauwe en zelfs rode skipistes.

Uitgaan

Qua uitgaansgelegenheden heeft Brixen het goed voor elkaar. In dit dorp kan je terecht bij één van de vijf barretjes, vijf pubs, vier cafés of in de discotheek of dancing. Bij de tien restaurants kan er genoten worden van een hapje en een drankje.

Skipistes in Brixen

Brixen beschikt over 27 kilometer aan blauwe skipistes, 50 kilometer aan rode skipistes en 17 kilometer aan zwarte skipistes. De acht sleepliften, zeven stoeltjesliften en acht gondels helpen de wintersporters de pistes op.

Sneeuwhoogte / Weerbericht