IJsland is wellicht niet het eerste wintersportland waar je aan denkt als jij op wintersportvakantie wilt gaan, maar het is zeker een land dat het overwegen waard is. In IJsland zijn in totaal 11 wintersportregio’s te vinden. De wintersportgebieden in IJsland worden gewaardeerd met 3 uit 5 sterren. Het meest bekende skigebied van IJsland is Bláfjöll.

Wat mag je verwachten van de wintersportgebieden in IJsland?

De hoogte van de skigebieden varieert van minimaal 22 meter tot maximaal 950 meter. Het gemiddelde hoogteverschil bedraagt 474 meter. Per skigebied kan je maximaal vijftien kilometer aan skipiste vinden, en ook het aantal liften ligt per skigebied op maximaal vijftien stuks. Belangrijk om te weten is dat er grotere verschillen bestaan tussen de prijzen van skipassen. Je betaalt minimaal € 3,32 en maximaal € 32,67. Als je lekker voordelig uit wilt zijn, dan is het verstandig om ook even naar de prijs van een skipas te kijken.

skiing

Noorderlicht

Kies dit jaar voor een bijzondere vakantiebestemming en reis af naar IJsland. Vooral de korte reisduur is een groot voordeel. Met het vliegtuig reis jij van Amsterdam naar IJsland in slechts drie uurtjes. In de winter schijnt de zon slechts vier uur per dag, maar de prachtige omgeving zal onwijs veel goedmaken. De winterperiode is het moment om het Noorderlicht het allerbeste te kunnen zien en dat is natuurlijk een bijzonder ervaring.

Blue Lagoon

Elke vakantieganger naar IJsland raden wij een bezoek aan de Blue Lagoon aan. Deze attractie is een toeristische trekpleister geworden voor het land en is gemakkelijk bereikbaar met een huurauto. Dit warme meer is voor vele wintersporters het rustpuntje van de vakantie. Het natuurlijke blauwe water zou zelf een geneeskrachtige werking hebben en vol zitten met mineralen. Toegang begint bij 35 euro per persoon, maar dat is het zeker waard.

Skibestemmingen in IJsland:

Glencoe
Nevis Range