Zwitserland is één van de grootste wintersportlanden ter wereld en veel Nederlanders reizen dan ook jaarlijks naar deze vakantiebestemming af. Het skidorp Ybrig is nog relatief onbekend, maar bestaat al sinds 1938. Ybrig ligt nabij de bekendere skidorpen Unteriberg en Oberiberg. Het dorp kent geen massatoerisme en is daardoor ook geschikt voor gezinnen met jonge kinderen.

De skipistes in Ybrig worden optimaal onderhouden en kunnen gemakkelijk en snel worden bereikt met één van de vele skiliften. Ybrig is ook een leuke bestemming voor wandelaars, die daar volledig kunnen opgaan in de prachtige natuur.

Skischool in Ybrig

Het skidorp Ybrig beschikt over slechts één skischool, waar overigens wel meer dan vijftig instructeurs in dienst zijn. Alle bezoekers kunnen gebruik maken van de oefenweide. Vijf dagen les volgen kost 130 euro, zowel voor snowboarden als skiën.

Après-ski

Dit kleinschalige dorp kent drie barretjes, een dancing en een leuke discotheek. Er kan genoten worden van een diner in één van de 35 restaurants in dit skidorp.

Skipistes in Ybrig

Ybrig beschikt over achttien kilometer aan blauwe skipistes, 22 kilometer aan rode skipistes en tien kilometer aan zwarte skipistes. De pistes kunnen worden bereikt met behulp van de zes sleepliften, vijf stoeltjesliften en de gondel.

Sneeuwhoogte / Weerbericht