Het skidorp Zams ligt in het skigebied Venet en gelegen op een hoogte van 2513 meter. Dit skidorp behoort tot de drie skidorpen dat in dit gebied ligt, de andere twee zijn Landeck en Fliess. Zams is gemakkelijk bereikbaar per auto, aangezien het in Arlberg Schnelstrabe ligt. Zams kent een totaal van ruim twintig kilometer aan skipistes. Het gebied is voornamelijk in trek bij de gezinnen met kinderen en de beginnende wintersporters.

Skipistes in Zams

Reis jij dit jaar af naar het skidorp Zams, dan kan er gebruik worden gemaakt van de skipistes in Venet. Er ligt hier voor ruim zes kilometer aan blauwe skipistes, vijftien kilometer aan rode skipistes en een kilometer aan zwarte skipistes. De wintersporters kunnen de top bereiken met behulp van de drie sleepliften, drie stoeltjesliften en de gondel.

Skischolen in Zams

Het skigebied van Zams wordt gedeeld met skidorpen Landeck en Fliess. Hierdoor heb jij een ruime keuze aan skischolen, maar de prijzen liggen nagenoeg gelijk. Voor een bedrag van 195 euro kan jij een driedaagse skiles boeken, dat is overigens inclusief alle materialen. Snowboarders betalen slechts vijf euro meer, dat is goed te overzien. Een les van één dag zal slechts veertig euro per lesdag kosten, terwijl een privéles al snel 180 euro per dag kost.

Après-ski

De gemeente Zams is een bekende vakantiebestemming voor de wintersporters die graag nog genieten van de gezellige après-ski. Aan het einde van de middag kan jij één van de lokale pubs of cafés bezoeken, daarnaast zijn er ook nog twee verschillende discotheken aanwezig. Wil jij liever in alle rust genieten van een drankje, ga dan naar de wijnbar voor een proeverij.

Sneeuwhoogte / Weerbericht